Добър масаж на краката

Ние всички знаем колко релаксираща може да бъде добър масаж на краката, особено когато сте били на краката си през целия ден. Краката ни са твърди работници и заслужават да бъдат поглезени – така че защо да не сме по-често масажира краката ни?

Реалността е, краката ни правят по-голямата част от работата на тялото ни. Те ни подкрепят където и да отидем, и да ги държи силен и гъвкав, редовен масаж на краката трябва да е част от ежедневието си.

ПОЛЗИТЕ ОТ масаж на краката
масаж на краката се практикува в много култури в продължение на векове, като начин за подобряване на здравето и благосъстоянието. Днес, масаж на краката се използва от милиони по целия свят като форма на комплементарна и алтернативна медицина. Въпреки това много хора не осъзнават, масата на обезщетения масаж на краката доставя.

Много от вашите вътрешни органи сетивни нерви са в краката ви. Чрез масаж, квалифициран лекар може да използва крака си като един вид на картата на тялото, и може да помогне за лечение заболявания здраве чрез прилагане на натиск върху меридиан точките, които отговарят на определени органи. Това налягане ефективно изпраща енергия към отслабени или проблемните зони на тялото, насърчаване на физическо и психическо здраве.

Получаване масаж на краката може да:

Предизвикват по-високи нива на спокойствие и чувства на психологическо благополучие
В проучване, проведено от Brighton University, пациенти, които са получили крак масажи след получаване на операция за поставяне на коронарен байпас имали по-високи нива на спокойствие и чувства на психологическо благосъстояние, отколкото тези, които не са получавали масажи. Това показва, че масаж на краката може да бъде ефективен инструмент не само за намаляване на следоперативната стрес и тревожност, но за насърчаване на релаксация в ежедневието си.

НАСЪРЧАВАНЕ-здравословен Лапи
Според Harvard Medical School, масаж на краката стимулира мускулите, подобрява кръвообращението, намалява скованост и напрежение, и може да премахне болката. Той също така дава възможност за правилно провери краката си, така че можете да получите HEADSTART за лечение на мехури, Bunions, мазоли и проблеми нокътната.

ОБЛЕКЧАВА болка в петата
Heel болка е чест симптом, че има много различни причини. Въпреки че много от тези причини са резултат от неправилното износване на обувки, масаж на зоната на ходилото престилка може да предложи незабавна помощ. Плантарна фасциит – болезнено възпаление на влакнестата лента от тъкан на стъпалото на крака, която помага да се подкрепят арката – може често да причини болка, когато претоварен или опъната. Хората с плоски стъпала, по-специално ще се възползват от по-добър крак търкайте.

подобряване на кръвообращението
Circulation често се нарушава от тесни и неудобни обувки, но дори и в правилните обувки, заседнал начин на живот може да означава, мускулите отиват за дълги периоди от време, без да се използва. Масажът на краката си за 10-20 минути може значително да подобри кръвообращението в долните крайници, което е особено важно за хората, страдащи от диабет.

ОФЕРТА гадене и облекчаване на болката
Едно проучване е проведено от университета в Канбера, за да се научат, ако масаж на краката може да се използва като лечебен инструмент за хоспитализирани пациенти с рак. Резултатите от проучването показват, че тези, които са получили крак масажи за четири минути на стъпки на фут опит миг подобряване на тяхната гадене и болка.

Помогне за предотвратяване на крака и глезена ТРАВМИ
Когато масаж се комбинира с крака и глезена укрепване упражнения то не може само да се ускори възстановяването на съществуващите наранявания, но може да помогне за предотвратяване на бъдещи наранявания също. Кратък масаж на краката може да помогне да сте сигурни, минимизира риска от нараняване чрез създаване на по-силни, по-гъвкави крака.