Хронична и остра болка в кръста

Хронична и подостра болка в кръста може бързо да смучат радостта от вашите дни, седмици, месеци или дори години. Но добрата новина е, болки в кръста, не трябва да сте на заден. Някои лечения означават надежда, помощ и изцеление за милиони на гърба на страдащите от болки, независимо дали това е ново начало или дългосрочно състояние.

Но това, което е най-добрият начин да отида за лечение на болки в гърба? Е, днес повечето здравни специалисти са съгласни, че по-ниско облекчаване на болката в гърба е само на масаж далеч …

КАКВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ни казва,
Когато изследователите в здравеопазването институт за изследване на група наети 401 пациенти (най-вече на средна възраст, женски) с долната част на гърба, те открили, че масаж е най-добрият начин за лечение на болка. Пациентите, които са получили серия от двете релаксация или структурна масаж са по-способни да работят и да бъдат по-активни, отколкото тези, които все „стандартната медицинска помощ“ – с други думи болкоуспокояващи, противовъзпалителни средства, или мускулни релаксанти.

Шест месеца след първоначалното лечение, и двата вида масаж са все още свързани с подобряване на тялото функция.

Друго проучване, проведено в Института за Touch в Университета на Маями, установи, че „масаж намалява долната част на гърба, депресия и безпокойство, и подобряване на съня. група масаж също показа подобрена обхват на движение, както и по-високи нива на серотонин и допамин нива „.

Изследванията в областта на масаж за по-нисък релеф болки в гърба е богат, и тя ни казва, че:

Масажът подобрява кръвообращението, което спомага за възстановяване на мускулна болезненост от физическа активност.
Масаж предлага дълготраен ефект, с ползите от масаж с продължителност най-дълго от една година след края на активно лечение.
Масаж стимулира лимфната система.
Масаж намалява отделянето на хормоните на стреса.
Масажът подобрява тонуса на кожата.
Масаж насърчава повишена концентрация на вниманието.
 
Това изследване дава доста стабилна подкрепа за аналгетични ефекти на масаж за неспецифична хронична и подостра долната част на гърба. И все пак е изненадващо, масаж често се разглежда като допълнителна терапия, за да се подготви пациента за упражнение или други интервенции, и рядко се прилага като основен разтвор лечение.

МАСАЖ AS основното лечение
Лечебна терапия масаж може да се използва като част от мултидисциплинарен подход към неспецифични болки в кръста, и е също като ефективна самостоятелна терапия, където са известни точните механизми на меките тъкани и етиологията.

Една честа причина за болки в кръста, например, е наличието на активни миофасциална тригерни точки (рейтинг точки) в Квадрат lumborum, multifidi, седалищен мускул Медиус на и псоас големи мускули. Масаж терапевти са обучени да се направи оценка и лечение на рейтинг точки с помощта на различни ръчни техники, както и адрес на ограничения и при съкращаване в myofascia.

Като се има предвид разпространението на съединителната тъкан втвърдяване в мускулните влакна – особено в долната multifidus триъгълник – ефектът на мобилизация на меките тъкани в профилактика и възстановяване на болка в долната част на гърба е значителен.