10 съвета за запазим клиентите си за масаж

Масаж клиенти се предлагат голям избор, когато става въпрос за това, кой ги масажи, така че е лесно да превключвате между терапевти, докато се намери идеалната. Броят на терапевти и минерални извори на разположение означава, клиентите могат да си позволят да бъдат придирчиви, и означава, че вие, като терапевт, трябва да се работи особено трудно да се задържи на вашата клиентска база.

Като масажист, водене на клиентите да се върне е ключът към вашия успех. Нови клиенти са важни за растежа, но това е редовните си клиенти, че ще позицията, за която да се приеме такъв растеж.

Лоялни клиенти да се чувстват обгрижвани, оценени, и ценени. Те се чувстват комфортно в присъствието ви и да се насладите на ефективна комуникация. Те ви помисли за част от целите си здраве и благосъстояние и се чувстват уверени, че ако те ли препоръчали на приятел, че ще се получи точно същото уважение.

Лоялни клиенти се доверяват на вас, се чувстват уверени в своите способности, и вярват, че си нещо специално. А това изисква доста работа. Добрата новина е, работата ще плати в дивиденти.

Как да се гарантира повторен бизнес
Насърчаване на бизнес се повтаря и лоялни взаимоотношения означава обръща специално внимание на обслужването на клиентите от офсета. От местна реклама, за проследяване разговор, всеки детайл е от значение. Насърчаване на повторен бизнес изисква:

1. ясна комуникация
Масаж терапевти общуват в редица различни начини, по време на процеса на консултации. От първоначалния клиент интервюто на процеса на оценка на масаж и лечение на, ясно вербална и аудио комуникация е от решаващо значение. Добри масажисти се гордеят скрининг и оценка на клиентите, за да се определи най-доброто лечение за всеки отделен човек. След това те обясняват своите препоръки към клиента, и честно и етично преговаря план за лечение.

2. чиста, спокойна и гостоприемна среда
Средата, в която един масаж се извършва, е почти толкова важна, колкото и самият масаж. От чакалнята до стаята за масаж, всичко трябва да бъде перфектно, създаване на атмосфера, която е успокояващ, приветлив, организирана и почистена. Музика трябва да бъде успокояващо, материали за четене е необходимо, и температура удобно. Таблицата за масаж трябва да бъде свеж с отчетливи чисти чаршафи, или затоплени пухкавите кърпи. Когато говореше, тя помага да бъде звук покори, истинска и грижовна.

3. ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
А масажист трябва да се ангажират с най-високите стандарти на практика, която включва зачитане на личния живот, скромността и достойнството на клиенти. Професионални граници винаги трябва да бъдат изпълнени, и никаква лична информация за поверителна. Клиентите идват във всички форми и размери и не всеки клиент се чувства комфортно, като дрехите си на разстояние. ги Подкрепа и е чувствителен към техните тревоги и нужди ще се извърви дълъг път в изготвянето им се чувстват по-комфортно.

4. отварянето си ОБРАТНА
Не всички клиенти ще бъдат щастливи с масажни техники, които сте избрали и те трябва да могат свободно да обсъди това с Вас. Ако слушате отрицателна обратна връзка по положителен начин, имате шанс да поправи проблем, че в противен случай може да ги изключите върне. Ако е необходимо, се хвърлят в една безплатна услуга, за да успокои всички разрошени пера.

5. малки удобства
Чаша зелен чай, докато чакат, куки, за да се мотае дрехи, все по-готов усмивка, контакт с очите – всичко това са малки щрихи, които комбинират, за да направи едно приятно изживяване. Помислете за всичко, което бихте искали да видите, когато удар с масаж, и не забравяйте да предложи това и още за вашите клиенти.

6. образоването си клиенти
Ако забележите проблемни области и да има съвети за клиентите си, не се страхувайте да го споделя. Говорете с тях за корена на проблемите си и да общуват начини, по които да се избегне проблемът да се случи отново. Тя може да изглежда нелогично да предложи съвети, които ще си клиенти извън масата за масаж, но като показва сте информирани и че те е грижа, че ще се върне при теб, когато нещо се случи и ще се бърза, за да ви препоръча на други хора.

Не всички съвети ще бъдат взети на борда от клиентите си, разбира се. Имате четене на нашия блог пост за това какво да се направи, когато клиентите игнорират съветите ви, ако откриете себе си разочарован, когато си професионална помощ се игнорира.